De zomer is weer aangebroken en daarmee ook de festivalkeuzestress. Groot of klein, punkrock of circus, in de stad of tussen de koeien: keuze genoeg voor iedereen! Maar kies vooral voor een festival dat lekker vers biologisch eten en dito drankjes serveert!

5–7 juli 2019: Paradise City - Perk

Het elektronisch muziekfestival Paradise City viert dit jaar zijn vijfde verjaardag met een indrukwekkende line-up met talloze deejays. Paradise City doet er alles aan om een CO2-neutraal festival te organiseren. Dat doen ze door gebruik te maken van groene energie, te recycleren, duurzaam met water om te springen en in te zetten op duurzame voeding.

  • Biochef: Chef-kok Seppe Nobels kookt alleen maar met biologische, lokaal geteelde of fair-trade ingrediënten. Omdat vlees een flinke ecologische voetafdruk heeft, krijg je ook heel wat vegetarische maaltijden voorgeschoteld. De keuken verwerkt ook onverkochte of imperfecte ingrediënten om voedselverspilling tegen te gaan.
  • Meer info over het festival

19–28 juli 2019: Luisterplein, Gentse Feesten

De bruisende Gentse Feesten hoeven we je niet meer voor te stellen. Het François Laurentplein / Luisterplein is een oase van rust binnen de drukte van de feesttiendaagse. Je kunt er genieten van gratis kleinkunst, folk en jazz, én van bio!

  • Biopicknick: Op het Luisterplein kan je proeven van heerlijke bioboterhammen en biodranken. ’s Middags genieten je kinderen er van de biokinderpicknick en van het figurentheater van het Puppetbuskers Festival. Plezier verzekerd!
  • Snuister in het programma.

19–23 juli 2019: Circusfestival MiraMiro – Gent, Coyendanspark

MiraMiro is een vijfdaagse straat- en circusfestival dat wonderen laat gebeuren! Hun baseline is dan ook niet voor niets ‘Miracles Matter’. Liefhebbers van circus, theater en dans komen hier zeker aan hun trekken, maar ook mensen die gewoon een kijkje willen komen nemen. Een aantal acts is namelijk gratis.

  • Lekkere biohapjes: Ook MiraMiro kiest voor gezonde en verse catering. De meeste gerechten in het Coyendanspark zijn gemaakt met biologische ingrediënten. Doorspoelen kan met een tongstrelend biologisch drankje.
  • Zoek een toffe circusvoorstelling.

2–4 augustus 2019: Festival Dranouter

Dit jaar viert Festival Dranouter zijn 45ste editie, met opnieuw een reeks internationale toppers naast een mix van Belgisch talent. Het festival trekt resoluut de ecologische kaart. Zo is er een waterbar waar je gratis kraantjeswater kan tappen, een ecologisch kinderdorp en oplaadpunten waar je je smartphone met zonne-energie kan opladen.

  • Ontdek de Biostrade: Onder de vele foodtrucks vind je op Dranouter ook de ‘Biostrade’: deze foodtrucks bieden je lekkere hapjes aan met zoveel mogelijk biologische ingrediënten. In de bars vind je frisse biologische tuinsappen.
  • Bekijk de line-up.

2-3 augustus 2019: Brakrock Ecofest - Duffel

Last but not least in het rijtje: Brakrock Ecofest in Duffel. Dit festival zet de beste punkrockbands op het podium én zet zich heel hard in om het festival zo groen, schoon en afvalarm te maken. Zo gebruiken ze herbruikbare materialen in alle domeinen.

  • Bio gaat punk: Brakrock biedt je een groot gamma aan biologisch eten aan met een focus op producten van bij ons, en dat zowel voor de artiesten als voor het publiek. Veel gerechten zijn vegetarisch en veganistisch. Om alles door te spoelen zijn er uiteraard ook biodranken en biobier.
  • Ga naar meer info over dit festival

=-=-=

Met dank aan Lekker van bij ons.