DE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN. DE WINNAARS WERDEN PERSOONLIJK GECONTACTEERD VIA HET MAILADRES OPGEGEVEN BIJ DEELNAME.

Geef je festivalfoodervaring een upgrade! Brakrock Ecofest is geen festival als alle anderen: ecologie zit in alle aspecten van het festival verweven. Ook de catering gaat voluit voor bio.

Festival voor ecoliefhebbers

Brakrock, het punk-rock zomerfestival, noemt zich vol trots een Ecofest. “De zorg voor mens, dier en planeet past goed binnen de punk-rock beweging. Dit genre is niet zomaar een niche voor tieners, het is een levensstijl, een beweging. Binnen punk-rock leeft een sterke bewustwording over ecologie. We willen goed doen voor de planeet zonder hippie te zijn,” zegt Kim Vervoort, de bezieler van Brakrock Ecofest.

Gelegen in een park in Duffel, naast een fietsostrade en een treinlijn, scoort het festival alvast uitstekend op bereikbaarheid. Er wordt ook gebruik gemaakt van wisselbekers en herbruikbare eetkommen. Alles kan afgewassen worden op afwaspunten.

Lekker bio

Brakrock Eofest maakt een zeer bewuste keuze voor biologische voeding en dranken. “We laten de mensen proeven zonder het biologische aan de grote klok te hangen. Dat appreciëren ze achteraf vaak het meest,” aldus Vervoort. Er staat een reusachtige biologische-frietwagen van maar liefst negen meter lang met de beste frietjes, sauzen en burgers allerhande. Je vindt er ook fingerfood uit alle hoeken van de wereld, gemaakt met producten van biogroothandel Biofresh. Ook is er een groot aanbod aan biologische bieren en de frisdranken zijn uitsluitend biologisch.

Vervoort heeft er duidelijk al zin in, maar het organiseren van een festival is in Covid-tijden toch best gecompliceerd: “Mensen mogen volgens de geldende regels voorlopig nog niet rechtstaan op de weide. Er is een band die zopas nog heeft afgezegd en moet vervangen worden, en ga zo maar door. Maar het is het dubbel en dik waard, al was het alleen maar voor de steengoede muziek en de verbondenheid die wij met ons festival scheppen.”

Wedstrijd

In juli liep er een wedstrijd waarmee drie prijzen te winnen waren:

  • 1 duo combiticket voor Brakrock Ecofest
  • 1 x Vinyl – LP
  • 2 x Reisgids ‘Skate On Track. Surf over de mooiste wegen van Vlaanderen'
    Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen. De winnaars werden persoonlijk op de hoogte gebracht.