Lekker en lokaal eten? Ontdek de Korte Keten! Van 14 tot 22 mei 2022 kan je in heel Vlaanderen de Korte Keten gaan ontdekken. Check de agenda en kies een toffe activiteit bij jou in de buurt! Lees meer
Bio, dat is sowieso goed gekozen Met de campagne ‘Bio, dat is sowieso goed gekozen’ willen we je warm maken voor de duurzaamheid en puurheid van bio. Elke maand zetten we een ander bioproduct in de kijker. Nog twijfels bij bio? Kijk en lees! Lees meer
Van reststroom tot veggieburger – zo doet Abinda het Bij familiebedrijf Abinda, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, zijn ze erin geslaagd om een reststroom te verwerken in lekkere producten. Astrid Dossche vertelt hoe de verwerking van okara - sojavezels - perfect in de bedrijfsvisie past. Lees meer
Bio is ... gezond genieten! Is biologische voeding ook gezondere voeding? De hele biocyclus zet in ieder geval sterk in op gezondheid: van een gezonde, levende bodem voor planten tot gezonde, sterke dieren in de veeteelt. Lees meer
La vie est belle staat voor vers, vegetarisch en verrukkelijk! In maart komt La vie est belle met een gloednieuw product op de markt: de Mix and Fix. Productontwikkelaar Lieven Deraeve staat te popelen: "We zijn erin geslaagd een lekker, vegetarisch product te ontwikkelen dat even makkelijk is in gebruik als vleesgehakt." Lees meer
Koken met bio? Chef-kok Maarten Van Assche doet het al jaren Restaurants waar heerlijk gekookt wordt met biologische ingrediënten zitten in de lift. Chef-kok Maarten Van Essche van restaurant Magma kookt al jaren lokaal en biologisch. “Omdat biologisch gewoon een logische keuze is.” Lees meer
Mark Van Hove plant zoete aardappels met een zelfgemaakte machine In bio komt het er vaak op aan om sterk én slim te zijn. Boer Mark Van Hove verbouwde een van zijn machines tot een comfortabele plantmachine voor zijn bataten. Ook een oogstmachine staat op stapel. Lees meer
BelOrta geeft herkenbaar gezicht aan bioproducten in omschakeling met EARTH Een boer die omschakelt naar bio moet daar twee à drie jaar voor uittrekken. Da's lang! Daarom startte coöperatie BelOrta met EARTH, een nieuw label voor producten in omschakeling naar bio. Lees meer
Quinoa: superfood vol eiwitten en mineralen Quinoa is een superfood uit Zuid-Amerika: met zijn eiwitten, mineralen en vitaminen heeft het een hoge voedingswaarde. Bovendien is het glutenvrij én suikerarm. Verovert biologische quinoa de Vlaamse markt? Lees meer
Zacht fruit van bij ons - altijd een topper Het is zomer en dat betekent volop overheerlijk vers fruit op je bord! Geniet van ijs met aardbeien en slagroom of van yoghurt met blauwe bessen. Yummie! Nieuwsgierig naar hoe ze geteeld worden in bio? Lees meer
Rico: biologisch smullen tussen artistieke spullen Iedere vrijdag kan je bij Rico terecht voor een origineel bord vol vers eten – biologisch! Kok Enid vertelt over het hoe en waarom Lees meer
Oogsttafel: koken met verse groenten van het bioveld Een fijne plek in de natuur, een goeie houtoven, een handige veldkeuken en superverse biogroenten rechtstreeks van het veld. Dit is Oogsttafel, het eet- en genietconcept van Sofie en Gerald. Lees meer
Bio op school: jong geleerd is jong gedaan Veel liever dan in de klas vertoeft Roeland De Meutter op de biovelden van zijn school. Hij is leraar in het beroepssecundair onderwijs en trekt regelmatig met zijn leerlingen het veld in. Lesopdracht vandaag: aardappelen oogsten. Lees meer
Biobier met kruiden, een bijzondere creatie Belgen zijn echte bierliefhebbers, en ook biologisch bier doet het tegenwoordig erg goed. We namen een kijkje bij Jessenhofke, biologische bierbrouwer vanaf het eerste uur. Zijn specialiteit? Brouwen met kruiden! Lees meer
Asperges maken opmars in bio Nog tot eind juni kun je van asperges genieten. Hoe groeit dat eigenlijk, een asperge? Waarom zijn ze wit? En zijn er ook biologische asperges in ons land te krijgen? Lees meer
Ga ‘s op pad in de Week van de Korte Keten De Week van de Korte Keten nodigt je uit om in heel Vlaanderen op ontdekking te gaan bij producenten uit de korte keten. Van 15 tot 23 mei zetten zo'n 90 bedrijven hun producten in de schijnwerpers. Lees meer
Ook baby’s eten bio! Ook de allerkleinsten kunnen genieten van een portie voedzame biopuree. Moeder en bio-ondernemer Klaartje Mertens brengt met veel passie verse biologische babyvoeding op de markt. Lees meer
Biofans Elisa en David: “We willen onze kinderen een gezonde planeet meegeven” Hoe kijkt een gewone consument naar bio? Waarom is het belangrijk om bio in je leven te hebben en dit ook aan je kinderen mee te geven? We vroegen het aan Elisa en David, een jong koppel uit Merelbeke. Lees meer
Groentechef Frank Fol is resoluut: “Bio smaakt veel beter!” Groentechef Frank Fol is een duivel-doet-al. Al jaar en dag kookt hij enthousiast met groenten, intussen ook volop met biogroenten. Eén van zijn activiteiten is lekkere recepten bedenken voor de biologische foodbox van Ekomenu. Waarom is hij zo enthousiast over bio? Lees meer
Meer veggie op je bord, hoe doe je dat? Meer veggie en minder vlees eten is een groeiende trend. Sommige doen het uit dierenliefde, anderen vinden het belangrijk om hun voetafdruk te verkleinen. Gelukkig vind je hoe langer hoe meer goeie alternatieven voor vlees, ook in bio natuurlijk! Lees meer