Is een kromme komkommer minder lekker dan een rechte? Hoe kun jij als consument meehelpen om verspilling te voorkomen? We geven je vier praktische tips om de verspillingsberg wat kleiner te maken. Lees meer
Wat zijn de drie populairste redenen om bio te eten? Ben jij ook benieuwd naar wat mensen motiveert om bio te eten? Ontdek de drie populairste redenen! Misschien herken je jezelf er ook in? Lees meer
Biofan Yannick: “Ik hoop dat bio voor mijn kinderen vanzelfsprekend wordt” Yannick Verreyt is een grote fan van het zelfoogsten: “Je proeft echt wel het verschil in de smaak. Je proeft dat het vers is en dat het vanuit de grond komt.” Lees meer
Met bio weet je dat je goed zit Het biologo met het groene blaadje is een goed herkenbaar en dus beresterk merk. In een recent onderzoek wist ruim 67% van de mensen hoe ze een bioproduct kunnen herkennen. Lees meer
Bio, dat is 100% toekomst Biologische landbouw zet in op een blijvend sterke, levende bodem en houdt rekening met de draagkracht van de aarde. Zo biedt biolandbouw een duurzame toekomst voor onze voedingsproductie. Lees meer
De Aardappelhoeve: smaakvolle aardappelen met respect voor de natuur Bart Nemegheer van De Aardappelhoeve breekt graag een lans voor zijn teelt: "De aardappel heeft misschien een wat oubollig imago, maar eigenlijk is het een op en top gezond product.” Lees meer
Kringlooplandbouw maakt de cirkel rond Circulaire landbouw of kringlooplandbouw is het nieuwe toverwoord in de landbouw. Maar wat is het precies? En waarom past het zo goed bij de biologische aanpak? Lees meer
Robuuste aardappelen: sterk in het veld en lekker op je bord Waarom loopt er op de biologische proefboerderij van Inagro een onderzoek naar robuuste aardappelen? Wat zijn dat, robuuste aardappelen, en waarom zijn die zo belangrijk? Lees meer
Hoe snel kan je bioboer worden? Een gangbare, niet-biologische teler kan op een bepaald moment beslissen om biologisch te gaan boeren. Kan je zomaar, van de ene op de andere dag, bioboer worden? Lees meer
Hoe bio uitgroeide tot een professionele landbouwmethode Bio wordt alsmaar populairder bij de consument. Er komen dan ook gestaag biobedrijven bij, die de vraag amper kunnen volgen. Maar hoe lang bestaat de biologische aanpak al? Lees meer