Het biologo met het groene blaadje is een goed herkenbaar en dus beresterk merk. In een recent onderzoek wist ruim 67% van de mensen hoe ze een bioproduct kunnen herkennen.

Uit een recente bevraging van VLAM bij een representatieve groep van 1000 respondenten tussen de 18 en 64 jaar blijkt dat het biologo een sterk merk aan het worden is. Op de algemene stelling ‘Ik weet hoe ik bioproducten kan herkennen’ antwoordde 67% met ‘helemaal eens ‘of ‘eerder eens’.

Op de vraag hoe ze dat dan weten, noemden de meeste onder hen spontaan de belangrijkste kenmerken: het Europese biologo en de term ‘bio’ of ‘biologisch’ op de verpakking of op de kistkaart. Goed geantwoord!

Het EU-biologo kan een groen, een zwart of een wit blaadje zijn - (c) VLAM
Het EU-biologo kan een groen, een zwart of een wit blaadje zijn - (c) VLAM

Hoe bekend is het biologo?

Een andere vraag peilde naar de bekendheid van het biologo. Bij het zien van het biologo antwoordde meer dan 70% van de bevraagde mensen dat ze het logo herkenden. Vrouwen kennen het logo iets beter dan mannen, maar het is de jongere generatie (18-34) die uitblinkt: maar liefst 77% kent het biologo.

Het biologo heeft dus een sterke herkenbaarheid, en maar goed ook, want het staat voor een alsmaar groter wordend assortissement van lekkere producten die de natuur voorop zetten. Het logo vertelt je dus dat het product de waarden van bio in zich draagt.

Het groene blaadje?

Zie je ‘het groene blaadje’ - of de zwarte of witte versie - op de verpakking van een product staan? Dan weet je 100% zeker dat je een biologisch product in handen hebt, van bloemkool en melk tot veggieburgers en tomaten in blik.

Je vindt het logo overal in Europa op biologische voedingsproducten. Het staat voor streng gecontroleerde producten die volgens een specifieke landbouwmethode geproduceerd worden. Alleen gecertificeerde bedrijven die de Europese biowetgeving strikt uitvoeren, mogen dit logo gebruiken.

Het EU-biologo staat op alle biologische producten van gecertificeerde producenten - (c) VLAM
Het EU-biologo staat op alle biologische producten van gecertificeerde producenten - (c) VLAM
N.B. Biologische groenten en fruit zijn niet altijd verpakt. Als ze los verkocht worden, vind je het logo op de kistkaart die vasthangt aan de kist waar de producten in aangevoerd worden.

Meer weten? Lees Hoe herken je bio?