Van werken met bijen en schapen scheren tot heerlijke ontbijten en streekhapjes: van 14 tot 22 mei 2022 kan je in heel Vlaanderen de 'Korte Keten' gaan ontdekken. Proef het verhaal van de korte keten tijdens een toffe activiteit bij jou in de buurt!

Wat is de korte keten?

Als je koopt in de korte keten, koop je rechtstreeks bij de landbouwer of veehouder. Die kan dan zijn aanbod, productiemethode en prijs zelf bepalen. Je komt dus geen tussenpersonen tegen die de producten in de markt zetten. In ruil krijg je kakelverse en kwaliteitsvolle producten, recht van bij de boer. Het is dan ook dé manier om de lokale economie te ondersteunen.

Bijkomend voordeel: als je in de korte keten koopt, komt er slechts een minimum aan voedselkilometers en verpakkingsmateriaal bij kijken. En ben je dus duurzaam bezig!

Waar vind je de korte keten?

Er zijn allerlei soorten verkooppunten, waaronder natuurlijk heel wat die biologische producten verkopen: hoevewinkels en markten, en ook zelfplukboerderijen, Voedselteams en CSA-boerderijen. Keuze genoeg!

Zoek een verkooppunt in je buurt op www.rechtvanbijdeboer.be/zoeken. Bij ‘Uitgebreid zoeken’ kun je ‘biologisch’ als extra zoekterm aanvinken!

Week van de Korte Keten: smullen van lekkers van bij ons

De Week van de Korte Keten loopt van 14 tot 22 mei 2022. In iedere provincie staan er talloze toffe activiteiten op het programma. Uiteraard kun je overal proeven van lokale lekkernijen bij de enthousiaste producenten, er zijn zelfs ontbijten en belevingsdiners.

Wil je desembrood leren maken, of in een bijenkast leren werken? Of wil je zien hoe de dikke vachten van schapen geschoren worden? Of misschien neem je liever een kijkje achter de schermen van een veeboerderij, of wil je met je vrienden gaan fietsen langs lokale producenten. Keuze genoeg!

Zoek hier een toffe activiteit tijdens de Week van de Korte Keten