Tijdens de Zomer van de Korte Keten kun je in heel Vlaanderen tal van zomerse activiteiten meemaken die de korte keten in de schijnwerpers zetten – ook bij biobedrijven!

Korte keten in de lift

Korte keten staat voor vele vormen van rechtstreekse verkoop: hoevewinkels, boerenmarkten, automaten op de hoeve, buurderijen (Boeren & Buren), groenteabonnementen, zelfpluktuinen, CSA-initiatieven en voedselteams. Ze hebben elk hun eigen kenmerken maar delen dezelfde zorg en inzet voor hun producten en een warme belangstelling voor hun afnemers.

Korte keten zit in de lift. Lokaal kopen en rechtstreeks contact hebben met de producent is iets wat steeds meer Vlamingen aanspreekt. Voor de korteketenverkoop heeft de coronacrisis een onverwacht gevolg: veel producenten hebben hun omzet de voorbije weken immers zien stijgen. Meer dan ooit kiezen consumenten voor lekkers uit eigen streek: de korte keten biedt je verse, kwaliteitsvolle producten tegen een eerlijke prijs. Recht van bij de boer, dus veilig en makkelijk traceerbaar. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Talloze toffe activiteiten

Vanwege de coronacrisis werd de Week van de Korte Keten 2020 omgevormd tot de Zomer van de Korte Keten. In plaats van één week zullen activiteiten in de korte keten nu de hele zomer georganiseerd worden, tot 30 september!

Wie graag de korte keten ontdekt, kan er dus meteen een gezonde uitstap van maken. Hoeve- en streekproducenten spannen zich extra in om jou lokaal lekkers voor te schotelen. Je leert waar jouw voedsel vandaan komt en gaat naar huis met kraakverse producten.

De Zomer van de Korte Keten biedt je talloze toffe activiteiten, ook op een aantal **biobedrijven**. Wat dacht je van een smulfietstocht, een ‘dinner with the queen’-weekend of een workshop boeketten maken met biobloemen? - Zoek een activiteit op een biobedrijf. - Zoek een activiteit op een niet-bio bedrijf.

=-=-=

De Zomer van de Korte Keten is een initiatief van de Vlaamse provincies, VLAM, de Vlaamse Overheid en het Steunpunt Korte Keten.