Is er nu echt zo’n verschil tussen biologische yoghurt en niet-biologische yoghurt? Reken maar! Dat begint bij de melkkoeien die lekker in de wei grazen en zo extra veel smaak aan hun melk geven.

Waarom zou je kiezen voor biologische yoghurt? In het kort: alle ingrediënten van bioyoghurt zijn biologisch. Om te beginnen de biologisch melk, die komt van koeien die een goed leven leiden (lees verder!). Maar ook het fruit in fruityoghurts, de suiker, aroma’s, vanille, … zijn volledig biologisch. Bio laat alle chemische smaak-, kleur- of zoetstoffen links liggen, alleen biosuiker of natuurlijke zoetmiddelen worden gebruikt. Zo krijg je een heel pure en gezonde yoghurt!

Daarnaast is yoghurt ook een erg diervriendelijk product. De biomelk komt immers van koeien die gezond, biologisch eten krijgen en veel in de wei kunnen lopen en grazen. Het welzijn van de koeien, dat is echt een belangrijke pijler in bio. Biomelkkoeien grazen vanaf het voorjaar tot het najaar in de wei. Vaak zijn ze dan de hele dag buiten, ook ’s nachts. In de winter gaan ze op stal, maar zelfs dan krijgen ze toegang tot een beperkte buitenruimte om even een frisse neus te halen. Ook binnen in de stal krijgen ze voldoende ruimte om op een natuurlijke manier te bewegen.

Naast vers gras krijgen de melkkoeien biologisch voeder. Dat is biologisch ruwvoer, bv. grasklaver, luzerne of biologisch kuilvoer. Zestig procent hiervan moet lokaal geteeld zijn op het bedrijf zelf of op boerderijen uit de regio. Regionaal eten, da's pas lekker!

Nieuwsgierig naar het leven van de biokoe?

Bio. Dat is sowieso goed gekozen.

Deze campagne kwam tot stand dankzij steun van de EU.