Een biofruitsapje is een heerlijk fris en gezond tussendoortje, boordevol vitamines. Het is ook echt puur: biosappen bevatten alleen suikers die van nature in het fruit zitten. Verder wordt er niets onnodigs aan toegevoegd.

Wist je dat in biologisch fruitsap meer dan 95% van de ingrediënten biologisch is? (zout, aroma’s en water niet meegerekend). Oh, vind je fruitsappen te zoet? Dan ligt het aan het zoete fruit, want suiker vind je alvast niet terug op de ingrediëntenlijst: biosap bevat alleen suikers die sowieso al in het fruit zitten. Met een biosapje krijg je dus puur fruit in je glas.

Maar hoe zit het met de aroma’s? Geen zorgen: alleen additieven van natuurlijke oorsprong die als onmisbaar worden beschouwd, zijn toegelaten. Kunstmatige aroma’s en synthetische zoetstoffen zoals aspartaam zul je in bio niet vinden, net zomin als verdikkingsmiddelen of extra vitaminen.

Om biosap te kunnen maken moet het fruit 100% biologisch zijn. En dat is goed voor de planeet. Waarom? Fruit trekt heel wat insecten aan en natuurlijk wil de teler zijn biofruit vrijwaren van schade die de insecten toebrengen. In bio zijn chemische gewasbeschermingsmiddelen uit den boze, dus gebruikt de bioteler een heleboel andere technieken om schadelijke insecten en mijten aan te pakken. Een bekende techniek is om de hulp van nuttige insecten in te roepen. Lieveheersbeestjes, bijvoorbeeld, lusten heel graag bladluizen! Door bloemenranden rond het perceel te zaaien kan de teler deze nuttige insecten aantrekken - ze zijn een waardevolle hulp in de strijd tegen schadelijk ongedierte.

Bio. Dat is sowieso goed gekozen.

Deze campagne kwam tot stand dankzij steun van de EU.