Een boeket biobloemen brengt de natuur met kleur en geur binnen in je huis! Je hebt altijd een origineel boeket én je steunt de lokale bloemenkwekers.

Koop je biobloemen, dan volg je de seizoenen. Op een bioveld kun je van half maart tot eind oktober bloemen oogsten, van de eerste narcissen en kievitsbloemen tot de laatste zonnebloemen en dahlia’s. Waarom niet in de winter? Biobloemen groeien altijd in de volle grond, dat is de basisregel van bio. In het voorjaar steken ze pas hun kopjes boven de grond, en dan groeien ze mee met de eerste zonnestralen van de lente. Zo maken de planten van nature afweerstoffen aan tegen plagen en ziekten, en dat zorgt voor sterke bloemen. Wil je graag een vaas vol biologische tulpen in de winter? Dan zal je deze helaas niet vinden!

Bloemen zijn planten dus ze worden net als biogroenten geteeld volgens de basisprincipes van bio. Dat gebeurt dus zonder kunstmest of chemische gewasbestrijding, en waar mogelijk met biologische zaden of plantgoed. De planten groeien in een gezonde, levende bodem die gevoed wordt met compost (vaak groencompost uit parken en tuinen) en mulch (een laag organisch materiaal). Zo krijg je sterke en gezonde bloemen, die ook voor de bijtjes een feestmaal opleveren. Om 100% van te genieten!

Bio. Dat is sowieso goed gekozen

Deze campagne kwam tot stand dankzij steun van de EU.