Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een verrukkelijk feestmenu? Van aperitief tot dessert staat er hier een heerlijk menuutje voor je klaar. Want feest in de pan, dat is feest op je bord! En met bio-ingrediënten én een biodrankje wordt alles om van te smullen.

Allesoverbio sprokkelde een paar zalige recepten bij elkaar, van aperohapje tot dessert, op www.lekkervanbijons.be. Bijna alle ingrediënten vind je in de bio(-afdeling van je)winkel.

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Aparte apero's

 • Tempura-groentjes met kruidenmayo
  Met deze aperohapjes neemt je feestmaaltijd een vliegende start: krakend krokante tempura-groentjes met een frisse kruidenmayo. Lekker, gezond én snel klaar. Een bijzondere opener!

 • Kaas uit de oven met salie en geroosterde wortels
  Nog iets lekkers: geitenkaas uit de oven met geroosterde wortelen om erin te dippen. Mmm, een origineel en overheerlijk hapje dat je zonder veel moeite kunt maken. De verse salie kun je vervangen door verse basilicum.

Tempura-groentjes / Kaas uit de oven - (c) VLAM, Lekker van bij ons
### Dampende soep * Soep van vergeten groenten In de herfst en winter zijn vergeten groenten op hun lekkerst. Haal snel pastinaak, rammenas en peterseliewortel in huis en maak er een heerlijk soepje van. Vegetariërs laten de bacon op het einde gewoon weg.
Soep van vergeten groenten - (c) VLAM, Lekker van bij ons

Vlees of veggie?

Een overheerlijk slot

 • Tiramisu met appel en speculaas
  Blijft er nog wat ruimte over voor een tongstrelend dessertje? Vast wel. Deze Italiaanse klassieker kreeg een stevige Belgische toets, dubbel zo lekker dus!

 • Kerstboom met choco
  Wil je liever een echte kerstboom als toetje? Dat kan ook!

  Tiramisu met appel en speculaas / Kerstboom met choco - (c) VLAM, Lekker van bij ons

In het glas

Schenk bij dit alles een frisse bioschuimwijn of open een fles goudkleurige of donkerrode biologische wijn. Keuze genoeg! Wie liever geen alcohol drinkt, kan kiezen uit allerlei heerlijke biosapjes.

En bij het dessert past een warme kop biokoffie of -thee natuurlijk perfect.

Vrolijke kerstversiering - (c) VLAM (123rf, Foodandmore)
Nog veel meer recepten vind je op Lekker van bij ons. Tip: kies 'feest' als zoekwoord!