Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een verrukkelijk feestmenu? Van aperitief tot dessert staat er hier een heerlijk menuutje voor je klaar. Want feest in de pan, dat is feest op je bord! En met bio-ingrediënten én een biodrankje wordt alles om van te smullen.
Allesoverbio sprokkelde een paar zalige recepten bij elkaar, van aperohapje tot dessert, op www.lekkervanbijons.be. Bijna alle ingrediënten vind je in de bio(-afdeling van je)winkel.
Alle recepten zijn voor 4 personen.
Aparte apero's
-
Tempura-groentjes met kruidenmayo
Met deze aperohapjes neemt je feestmaaltijd een vliegende start: krakend krokante tempura-groentjes met een frisse kruidenmayo. Lekker, gezond én snel klaar. Een bijzondere opener! -
Kaas uit de oven met salie en geroosterde wortels
Nog iets lekkers: geitenkaas uit de oven met geroosterde wortelen om erin te dippen. Mmm, een origineel en overheerlijk hapje dat je zonder veel moeite kunt maken. De verse salie kun je vervangen door verse basilicum.

Dampende soep
- Soep van vergeten groenten
In de herfst en winter zijn vergeten groenten op hun lekkerst. Haal snel pastinaak, rammenas en peterseliewortel in huis en maak er een heerlijk soepje van. Vegetariërs laten de bacon op het einde gewoon weg.Soep van vergeten groenten - (c) VLAM, Lekker van bij ons
Vlees of veggie?
-
Varkenshaasje in bladerdeeg met pompoenpuree
Voor de vleesliefhebbers een bijzonder recept: een mals varkenshaasje met champignons in een krokant korstje van bladerdeeg. Met pompoenpuree als smeuïg bijgerecht. Smullen maar! -
Tartelette met rode biet en geitenkaas
Eet je liever vegetarisch, dan zijn er eindeloos veel heerlijke recepten te vinden. Probeer bijvoorbeeld deze verrassende miniquiche met rode biet en geitenkaas, en serveer hem met een winterse salade.Varkenshaasje in bladerdeeg / Tartelette met rode biet en geitenkaas - (c) VLAM, Lekker van bij ons -
Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
Wil je er graag nog extra groenten bij? Dit stoofpotje met winterse groenten maak je in een wip!
Een overheerlijk slot
-
Tiramisu met appel en speculaas
Blijft er nog wat ruimte over voor een tongstrelend dessertje? Vast wel. Deze Italiaanse klassieker kreeg een stevige Belgische toets, dubbel zo lekker dus! -
Kerstboom met choco
Wil je liever een echte kerstboom als toetje? Dat kan ook!Tiramisu met appel en speculaas / Kerstboom met choco - (c) VLAM, Lekker van bij ons
In het glas
Schenk bij dit alles een frisse bioschuimwijn of open een fles goudkleurige of donkerrode biologische wijn. Keuze genoeg! Wie liever geen alcohol drinkt, kan kiezen uit allerlei heerlijke biosapjes.
En bij het dessert past een warme kop biokoffie of -thee natuurlijk perfect.
