Deze maand trappen we een gloednieuwe biocampagne af om iedereen warm te maken voor de kwaliteiten van bio. Elke maand staat een ander bioproduct in de spotlight, met korte en duidelijke info, plus een filmpje! Want bio, dat is sowieso goed gekozen!

Iedereen koopt wel eens een bioproduct maar al bij al blijft het bioverbruik van de gemiddelde consument eerder beperkt. Daarom willen we iedereen warm maken voor bio en overtuigen om vaker voor bio te kiezen. Het productgamma in bio is de laatste jaren immers flink uitgebreid - voor haast elk product vind je een bioversie in de winkel!

Maar je koopgedrag verander je niet zomaar in één dag, dat verloopt eerder stap voor stap. Bijvoorbeeld van bioappels naar bioyoghurt, of van biobrood naar biobeleg. Daarom krijg je elke maand een ander bioproduct om te ontdekken. Dat is een haalbare kaart!

"Waarom zou ik bio kopen?"

Twijfel jij ook wel eens wat je moet kopen? Wat is nu het beste? In onze filmpjes zie je mensen twijfelen tussen twee goede redenen om bio te kopen. Welke reden zou je zelf kiezen? Omdat bioboeren altijd in de volle grond telen? Omdat ze een diervriendelijke aanpak hanteren? Misschien omdat bioproducten beter smaken? Of is het met het oog op de toekomst, omdat je op een gezonde, schone planeet wil wonen?

Kies zelf de beste reden!

Welke je ook kiest, je komt altijd bij bio terecht (of wat had je gedacht!).

Tegelijk krijg je informatie mee over de vijf pijlers van bio: bio is lekker puur, je kunt er gezond van genieten, het is goed voor het milieu en ook nog vriendelijk voor dieren, het is kortom 100% gericht op de toekomst.

Bio, dat is sowieso goed gekozen!

Conclusie? Er is er maar één: Bio, dat is sowieso goed gekozen! Je gaat die slogan snel (her)kennen want deze campagne loopt over een periode van drie jaar. Dankzij Europese cofinanciering - merci!

Alle filmpjes, van bio-ei tot biobloemen

De artikels en filmpjes worden gaandeweg online gepost. Is er een nieuw filmpje, dan vind je het hier!